VEELGESTELDE VRAGEN

Hieronder vindt u een aantal van de meest gestelde vragen over het hospice. Wanneer u een andere vraagt heeft, schroom dan niet contact met ons op te nemen. Wij beantwoorden uw vragen graag!

U kunt ons bereiken op het volgende telefoonnummer: +31181892985, u kunt ook een mailtje sturen naar het volgende e-mailadres: info@hospicenathrine.nl

Is het Hospice een trieste plek?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het hospice geen trieste plek. Het is er huiselijk en gezellig en er worden mooie herinneringen gemaakt. Natuurlijk is er ook verdriet, maar er is evengoed ruimte voor plezier. Fijne gesprekken, liefdevolle verzorging en een steuntje in de rug voor familie en vrienden.

Wat is er anders dan in een ziekenhuis?

In het hospice heeft u de beschikking over uw eigen kamer, waar u een persoonlijk tintje aan kunt geven. Bezoek is overdag altijd welkom. U kunt opstaan wanneer u wilt, douchen op een tijdstip dat u het prettig vindt. U mag eten en drinken wat en wanneer u wilt, op uw eigen kamer of gezellig in de woonkamer aan tafel.

Er zijn altijd vrijwilligers aanwezig die u kunnen helpen, die een praatje met u maken of een spelletje met u spelen. We luisteren muziek, dansen en proberen het u en uw familie en vrienden zo goed mogelijk naar de zin te maken. 

Waarom kiezen voor een hospice?

Soms wilt of kunt u niet thuis blijven. Omdat er geen mantelzorg is of omdat de omstandigheden niet ideaal zijn. In ons hospice is altijd een verpleegkundige aanwezig, net als twee vrijwillers. We ontzorgen uw familie en vrienden, zij kunnen met een gerust hart naar huis in de wetenschap dat er goed voor u gezorgd wordt. 

Welke vrijwilligers werken er in het hospice?

Wij hebben vrijwilligers met allerlei achtergronden. Sommigen van hen werk(t)en in de zorg, anderen hebben hier geen ervaring mee. Allemaal zijn ze heel betrokken en hebben ze er heel bewust voor gekozen om in het hospice te komen werken. Ze hebben de Introductiecursus voor vrijwilligers gevolgd en allemaal hebben ze hun certificaat hiervoor in ontvangst genomen.

Zijn er vaste bezoektijden?

In het hospice zijn geen vaste bezoektijden. Uw familie of vrienden mogen overdag komen wanneer ze dat willen. Wel vragen we hen rekening te houden met u en de overige bewoners van het hospice.

Kan ik gebruik maken van WiFi?

Onze bewoners kunnen gebruik maken van het WiFi netwerk. De televisies zijn ook op dit netwerk aangesloten, dus wanneer u een abonnement heeft op Netflix/DisneyChannel kunt u dit streamen op het scherm.