WELKE ZORG BIEDEN WIJ

Als bewoner van Hospice Nathrine krijgt u dezelfde zorg als u thuis zou hebben van de thuiszorg, de huisarts, familie en vrienden. Daarnaast staan onze directeur, coördinatoren, verpleegkundigen en vrijwilligers 24 uur per dag voor u klaar. 

Coördinatoren

De coördinatoren regelen de dagelijkse gang van zaken in het hospice. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor de bewoner, de naasten en de vrijwilligers.

Hospice Nathrine | Rozenburg | Coordinator Serge van Uitert
Hospice Nathrine | Rozenburg | Assistent Coordinator Annette van Uitert

Huisarts

U blijft onder behandeling van uw eigen huisarts. Wanneer u  uit een andere woonplaats komt, kan de zorg overgenomen worden door Huisartsenpraktijk Blankenburg. Dit wordt in overleg met u en uw naasten geregeld.

Thuiszorg

Hospice Nathrine heeft een samenwerkingsovereenkomst met HappyZorg Wijkteam Voorne aan Zee Zij beschikken over een vaste groep verpleegkundigen die er speciaal voor gekozen hebben in het hospice te werken.

Als er nog geen thuiszorg is, moet de zorgverlener eerst een PTZ-indicatie afgeven.  Zowel overdag als ’s nachts is er in ons hospice altijd een verpleegkundige aanwezig. 

Vrijwilligers

Vrijwilligers hebben een zeer belangrijke rol in het hospice. Zij zijn een aanvulling op de mantelzorg en komen hier niet voor in de plaats. Daar waar de familie geen zorg kan bieden, ondersteunen de vrijwilligers. Ze nemen geen taken over van professionele zorgverleners, maar zorgen ervoor dat u zich thuis voelt. Zij zijn in tweetallen aanwezig van 07:00 's morgens tot 22:00 uur in de avond.

Mantelzorg

Met mantelzorg bedoelen we de zorg van familie en vrienden op vrijwillige basis. Vaak komt iemand naar het hospice wanneer thuisblijven echt niet meer kan. Mantelzorgers zijn zeer welkom in het hospice, als zij ondersteuning willen en kunnen geven krijgen zij hier alle ruimte voor om dit op hun eigen manier te doen. Wanneer de zorg te zwaar wordt, dan kan de vrijwilliger helpen de mantelzorger wat te ontlasten. Familie en vrienden mogen de hele dag aanwezig zijn. Uiteraard moet daarbij wel rekening worden gehouden met de rust en privacy van de andere bewoners.