VEELGESTELDE VRAGEN

Waarom kiezen voor een Hospice?

In ons Hospice staat de deur 24/7 open voor bezoek. Er is altijd een verpleegkundige aanwezig, net als 2 vrijwillers. Zolang dat kan, behoudt u zelf de regie. U bepaalt wanneer u wilt eten, wanneer u uit bed wilt en wanneer u gaat slapen.

Welke vrijwilligers werken er in het Hospice?

Wij hebben vrijwilligers met allerlei achtergronden. Sommigen van hen werk(t)en in de zorg, anderen hebben hier geen ervaring mee. Allemaal zijn ze heel betrokken en ze hebben er heel bewust voor gekozen om in het Hospice te komen werken. Ze hebben allemaal de Introductiecursus gevolgd en allemaal hebben ze hun certificaat hiervoor in ontvangst genomen.

Zijn er vaste bezoektijden?

In het Hospice zijn geen vaste bezoektijden. Uw familie of vrienden mogen komen wanneer ze dat willen. Wel vragen we hen rekening te houden met u en de overige bewoners van het Hospice.

Kan ik gebruik maken van WiFi?

Onze bewoners kunnen gebruik maken van het WiFi netwerk. De televisies zijn ook op dit netwerk aangesloten, dus wanneer u een abonnement heeft op Netflix/DisneyChannel kunt u dit streamen op het scherm.

Is het Hospice een trieste plek?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het Hospice geen trieste plek. Het is er huiselijk en gezellig en er worden mooie herinneringen gemaakt. Natuurlijk is er ook verdriet, maar er is evengoed ruimte voor plezier. Fijne gesprekken, liefdevolle verzorging en een steuntje in de rug voor familie en vrienden.